Luonto ja retkeily

HIRVIJÄRVEN KOTA

Hirvijärven kodan maastoon voidaan tehdä patikka- ja hiihtoretkiä sekä melontasafareita. Kodan ympäristössä voidaan järjestää myös mm. lumikenkäretkiä ja mönkijäsafareita. Kota on Pohjois-Satakunnan moottorikelkkareitistön varrella.

Kodalla voidaan järjestää myös kokouksia ja illanviettoja, tilaa on jopa 30 hengelle. Yöpymäänkin mahtuu kymmenkunta henkeä. Voit vuokrata kotaa myös omaan käyttöösi ilman aterioita tai järjestettyä ohjelmaa.

Soita ja kysy lisää kodan omistajalta: Matti Westergård, puh. 040-838 4610.


KURIKANNISKAN UIMARANTA JA OTAMONTIEN LÄHDE

Uimaan voi pulahtaa Kurikanniskan luonnonkauniilla uimarannalla, joka sijaitsee Isojärven rannalla. Kurikanniskalla voit viettää vaikka koko päivän aurinkoa ottaen, kalastaen tai pysähtyä vilvoittelemaan kesken pyöräretken. Rannalla on pukuhuoneet. Alueella sijaitsee pato, josta alkaa Merikarvianjoki.

Kurikanniskan lähettyvillä on Otamon luonnonsuojelualue, jossa sijaitsee myös Otamontien lähde.


MYLLYKOSKI

Hirvijärvellä, Myllykosken alueella on mahdollista nähdä majavia ja niiden aikaansaannoksia. Jyrkän kallion päälle on rakennettu matkailijoiden käyttöön laavu. Alueelle on opasteet Hirvijärventieltä.


PAPPILANNIEMEN LUONTOPOLKU

Pappilanniemen Raamattu-aiheinen luontopolku (n. 1,7 km) kulkee seurakunnan aarnimetsäalueella ja matkan varrella on myös Itäjärven lintutorni. Alueella on runsas linnusto ja torni on erinomainen lintujen seurantapaikka. Parkkipaikan läheisyydessä on laavu ja nuotiopaikka.


PYNTÄISTEN LUONTOKUVAUSPAIKKA JA LAAVU

Luontokuvauksen harrastajat sekä muut siitä kiinnostuneet pääsevät toteuttamaan harrastustaan Pyntäisten metsästysseuran luontokuvauspaikalla. Metsästyksen harrastajilla on mahdollisuus lähteä oppaan kanssa vaikkapa hirvi- tai valkohäntäpeurajahtiin. Läheisellä laavulla voit pitää taukoa kuvauksista tai metsästyksestä nauttien retkieväitä. Laavu sijaitsee aivan Honkajoentien varrella ja sinne pääsee autolla viereen asti.


RETKEILYN MALLIALUE

Eteläpään matkailualueella sijaitsee Retkeilyn mallialue. Noin kilometrin mittaiselta reitiltä löytyy vanhanaikainen savupirtti sekä laavu. Reitin varrella on jokamiehen oikeuksista kertovia opasteita.

Mallialueen tarkoituksena on retkeilytaitojen ja -tietojen lisääminen ja opetteleminen. Liikkeelle voi lähteä vaikkapa perusasioiden opettelemisesta kuten nuotiotaitojen testaamisesta, eräruokailun valmistamisesta, hätäsuojien tekemisestä tai ensiapukoulutuksesta. Lisäksi alueella voi järjestää esimerkiksi kartan ja kompassin käyttöön liittyviä kilpailuja! Retkeilyn mallialue sopii myös luonnossa yöpymiseen loistavasti. Savupirtin nuotiopaikalla voi keittää nokipannukahvit ja nauttia luontoruokailusta, samalla istahtaen hetkeksi kuuntelemaan luonnon ääniä.

Tutustu alueeseen yksin tai ryhmässä.


TAMPPUKALLION LINTUTORNI

Leväsjoella pääset bongailemaan lintuja Tamppukallion lintutornista. Kallion korkeimmalle kohdalle rakennettu torni on matalan ja rehevän lintujärven, Leväslammen rannalla. Tornista noin kilometrin päässä, Järvikulmantien läheisyydessä sijaitsee Särkikosken laavu.


TUNTURIJOEN KOTA

Eteläpään matkailukeskuksesta voi lainata Tunturijoen kodan avainta. Kota sijaitsee Eteläpäästä alkavan opastetun luontopolun varrella ja se on oivallinen retkikohde luontoretkeilystä nauttivalle. Innokkaimmat retkeilijät voivat jatkaa Tunturijoelta Hirvijärvelle opastettua reittiä pitkin.

Soita ja kysy lisää, puh. 040-513 9877.