Museot

KIRKKOMUSEO

Siikaisten kirkkomuseosta löytyy esimerkiksi virsikirjoja vuosilta 1841-1888, paloruisku, kirkon rakentamisessa käytettyjä työkaluja ja vanhan kirkon ovi vuodelta 1771.

Kirkkomuseossa vierailun lisäksi on mahdollista osallistua hautausmaakierrokselle sekä katsella Siikaisten kyliä kirkon kellotapulista.

Tiedustelut ja varaukset: Siikaisten seurakunta / 02-552 1050


KOTISEUTUMUSEO

Museon päärakennuksena toimii kirkonkylän entinen kansakoulu.

Kotiseutumuseoalueen tehtävänä on tutustuttaa jälkipolvia siikaislaiseen historiaan ja perinteeseen esinenäyttelyiden ja kesän tapahtumien avulla.

Museosta löytyy mm. vanha kansakoulu, siikaislaisen vihkiparin hääasut sekä maa- ja kotitalousesineistöä, taidokkaasti tehtyjä puuhuonekaluja ja -esineitä sekä sota-ajan esineistöä lottapukuineen ja mantteleineen.

Tiedustelut ja varaukset: Pirkko Aho, puh. 044 592 6345


WESTERGÅRDIN MUSEOAITTA

Westergårdin tieltä, Hirvijärven rannalta löytyy kuntamme neljäs museo. Museosta löytyy omalta tilalta kerättyjä esineitä, vanhimmat ovat 1700-luvun loppupuolelta. Esineistöön kuuluu esimerkiksi maatalon työkaluja ja savupirtin puulukko sekä taloustavaroita, kuten ruuan valmistuksessa käytettyjä välineitä.

Museon lähettyvillä on toimintakuntoinen paja, joka näillä seuduilla on jo harvinaisuus. Pajassa on alkuperäismallissaan ahjo ja alasin.

Museo sijaitsee Hirvijärven kodan läheisyydessä, hyödynnä molemmat kohteet!

Tiedustelut ja varaukset: Matti Westergård / 040-838 4610