Kulttuurikohteet

LASIKUISTIT

Siikaislainen erikoisuus on kuusikulmainen lasikuisti. 1800-luvun lopussa Siikaisiin rakennettiin talonpoikien vaurastuttua isoja hirsisiä rakennuksia, joihin kuului koristeellinen lasikuisti.

Kuisteja rakensivat taitavat käsityöläiset, jotka kiersivät talosta taloon. Palkaksi he saattoivat saada markan jokaisesta lasiruudusta. Kuistien avulla on pyritty osoittamaan vaurautta ja ne ovatkin olleet oman aikansa statussymboleita.

Kuisteja on nykyään jäljellä kahdeksassa rakennuksessa. Kotiseutumuseon ja Kudonta-aseman kuisteihin pääsee tutustumaan ilman ennakkovarausta, Vanhatalon kuistiin Otamolla pitää etukäteen ilmoittaa tulostaan. Matkailijan on mahdollista etukäteisvarauksesta tutustua myös muihin jäljellä oleviin kuisteihin, puh. 040-513 9877.


SIIKAISTEN KIRKKO

Siikaisten puukirkko vihittiin käyttöön 1889. Istumapaikkoja kirkossa on jopa 1200. Kirkkomuseossa käynnin ja opastettujen hautausmaakierroksien aikana kuulet tarinoita ja historiaa Siikaisista.

Kirkon kellotapulista pääsee yhdellä kertaa näkemään kaikki Siikaisten kylät. Kellotapuli- sekä kirkkomuseovierailut järjestetään ennakkovarauksesta, puh. 02-552 1050.


SIIKAISTEN KUDONTA-ASEMA

Heikintalossa toimii Merikarvian kansalaisopiston järjestämänä Siikaisten kudontapiiri. Kudonta-asemalla toimii myös käsityömyymälä, jossa on myytävänä mm. lahjoiksi, matkamuistoiksi tai omaan kotiin sopivia käsitöitä, mm. mattoja, liinoja ym.

Käsityömyymälä on avoinna kudontapiirin aukioloaikoina ma klo 10 – 16, ke klo 10 – 14 ja to klo 13 – 19.

Kudonta-aseman toiminnasta vastaa Taru Hollmén, puh. 040-553 9154.