Kohteet ja nähtävyydet

Haluatko mukavaa tekemistä kauniin luonnon keskellä järvimaisemissa? Eteläpäähän on hiljattain valmistunut 19-väyläinen frisbeegolfrata sekä 14-väyläinen minigolf-rata. Lisäksi alueella on vuokrattavissa polkuveneitä, kanootteja ja soutuvene.

Entä kiinnostaako luonnon rauha ja kauniit maisemat? Katselmankallion luontotornin näkymät Etelä-Suomen suurimmille yhtenäisille soille ovat näkemisen arvoiset!

Kulttuuria vailla? Perinteiset siikaislaiset lasikuistit ja niihin liittyvät tarinat ja historia kiinnostavat varmasti kulttuurimatkailijaa. Kotiseutumuseo, kirkkomuseo ja Westergårdin aittamuseo tarjoavat nekin osansa siikaislaisesta kulttuurista.

Mistä tekemistä talvella? Opastetut hiihtoretket Katselmankallion alueella, lumikenkäretket lumen peittämissä metsissä, pilkkiminen kalaisalla Hirvijärvellä ja patikointi vaihtelevissa maastoissa. Kunnan alueella risteilee kymmeniä kilometrejä hyvin hoidettuja hiihtolatuja. Eteläpäässä on myös valaistu hiihtolatu vaihtelevassa maastossa.

Hiljaisuutta, kiitos? Erilaisen matkailukohteen tarjoaa Samje Retriittikeskus. Retriittikeskukseen voi kuka tahansa tulla rauhoittumaan ja kokoamaan voimiaan meditaation ja hiljentymisen avulla. Viivyt sitten päivän tai viikon, kaikille löytyy vaihtoehdot.